تعریف نرخ پرش یا Bounce rate
نرخ پرش یا همان Bounce Rate یعنی درصد خروج کاربران از وب سایت. باونس ریت را به طور کلی می توان به معنای میزان حضور کاربران در سایت نیز تعریف کرد. به این معنی که وقتی کاربری وارد سایت شما شده، فورا سایت را بسته و ترک کرده یا اینکه در سایت ماندگار شده و از دیگر صفحات آن نیز بازدید کرده است. به هر میزان که نرخ پرش یا همان Bounce Rate کاهش پیدا کند به این معناست که ماندگاری کاربران در سایت شما بیشتر بوده که این یک امتیاز مثبت برای وبسایت محسوب می شود، یعنی کاربران با مطالعه سایت شما به هدف مورد جست و جوی خود دست یافته و به دنبال سایت دیگری برای سوال خود نرفته اند و به هر میزان که نرخ پرش برای سایت شما افزایش یابد به این معناست که کاربران در همان نگاه اول متوجه شده اند که مطلب مورد نظر آن ها در این سایت وجود ندارد و فورا صفحه سایت را بسته اند که این اتفاق در اکثر موارد به ضرر سایت شما بوده و آمار خوبی برای سایت شما محسوب نمی شود، به جز در مواردی خاص که در ادامه به آن می پردازیم.
نرخ پرش سایت خود را از کجا ببینیم؟
نرخ پرش سایت خود را از راه های متفاوتی می توانید مشاهده کنید. اگر سایت خود را در بخش analyltics موتور جست و جوی گوگل ثبت کرده باشید از آنجا می توانید علاوه بر نرخ پرش انبوهی از اطلاعات مفید و کارآمد را دریافت کنید. اما یک راه سریع برای یافتن نرخ پرش سایت مراجعه به وب سایت الکسا و جست و جوی سایت خود در بخش Browse Top Site می باشد که در این قسمت علاوه بر نرخ پرش، اطلاعات دیگری مانند رتبه سایت شما در بین سایت های ایرانی و جهانی و همچنین آمار مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت شما و… را در اختیار شما می گذارد.
آیا بالا بودن نرخ پرش همیشه به ضرر سایت است؟
همانطور که پیش تر گفته شد بالا بودن نرخ پرش سایت در اکثر مواقع به معنای محتوای بد و نامناسب، ظاهر نامناسب سایت و… می باشد که هر کاربر با بازکردن سایت، فورا آن را ترک می کند. اما در برخی موارد خاص و برای برخی سایت ها، بالا بودن نرخ پرش به معنای بد بودن سایت نمی باشد. تصور کنید سایت شما به گونه ایست که اغلب کاربران برای پیدا کردن یک شماره تلفن یا یافتن یک آدرس یا پیدا کردن معنای یک لغت یا… در نتایج جست و جو به آن می رسند. در این صورت کاربران خیلی سریع به خواسته خود می رسند و نیازی به ماندگاری زیاد در سایت ندارند و آن را ترک می کنند. بنابراین نتیجه می گیریم که اگر حوزه کسب و کار و سایت شما به گونه ایست که کاربران را خیلی سریع به خواسته مورد نظرشان می رسانید، بالا بودن نرخ پرش برای سایت شما همیشه به ضرر سایت شما نخواهد بود.
چه عواملی منجر به کاهش نرخ پرش سایت می شود
استفاده از ویدیو و فیلم در پست منتشر شده
تقریبا می توان گفت قرار دادن یک یا چند ویدیو مرتبط و مفید برای کاربر در صفحه ی پست، بیشترین تاثیر را در کاهش نرخ پرش دارد و افزایش ماندگاری کاربران در وب سایت خواهد داشت.
انتخاب عنوان و محتوای مناسب
انتخاب یک عنوان مناسب برای مطلب یا محصول نقش بسیار مهمی در ماندگاری کاربران در سایت را دارا می باشد. مطلب یا محصول مورد نظر دقیقا می بایست همان چیزی باشد که در عنوان آن آمده است. دیده شده که کاربر با خواندن عنوان وارد سایت شده ولی بعد از خواندن چند سطر از محتوای آن صفحه، سایت را ترک کرده، چرا که محتوای آن صفحه با عنوان آن ارتباطی نداشته است.
قالب سایت و شکل ظاهری آن
قالب و شکل ظاهری سایت و نوع چیدمان مطالب و محصولات یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر نرخ پرش و ماندگاری کاربران در سایت می باشد. داشتن سایتی شکیل با رنگ ها و فونت هایی مناسب که مطالب و محصولات با نظم خاصی دسته بندی شده باشند که دسترسی به آنها ساده باشد، باعث ماندگاری کاربران و کاهش نرخ پرش سایت می شود.
سرعت بارگذاری سایت
یکی دیگر از عوامل مؤثر در کاهش نرخ پرش سایت، سرعت لود و بارگذاری سایت می باشد. سایت هایی که سرعت لود بالایی دارند، قبل از باز شدنشان توسط بسیاری از کاربران بسته می شوند. پیشنهاد می شود قبل از شروع فرآیند طراحی وب سایت برای کسب و کار خود از سرعت هاست خود مطمئن شوید و از یک طراح سایت کمک بگیرید.
استفاده مناسب از لینک های داخلی
با استفاده از لینک های داخلی ما می توانیم مطالب سایت را به یکدیگر مرتبط سازیم و علاوه بر آن باعث ماندگاری بیشتر کاربران در سایت و کاهش نرخ پرش سایت شویم. البته به این نکته باید توجه شوند که برای استفاده از لینک های داخلی، بهتر است که صفحه جدید در همان تب قبلی باز شود و برای لینک های خارجی در یک تب جدید باز شود تا با این کار برای لینک های داخلی کاربر را از سایت خارج نکنیم و ماندگاری آن را در سایت بیشتر کنیم.
واکنش گرایی یا ریسپانسیو بودن سایت
با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از کاربران در موبایل یا تبلت به جست و جوی مطالب مورد نظر خود می پردازند، اگر واکنش گرایی سایت به درستی عمل نکند، درصد زیادی از کاربران خود را از دست می دهید.
چه عواملی منجر به افزایش نرخ پرش سایت می شود
استفاده از موزیک در پس زمینه سایت
امروزه دیگر استفاده از موزیک ها و آهنگ ها در پس زمینه سایت ها منسوخ شده و سایت هایی که در هنگام باز شدن آن ها آهنگی اجرا می شود، باعث اذیت شده و فورا توسط کاربران بسته می شوند. پیشنهاد می شود به هیچ عنوان از موزیک در پس زمینه سایت خود استفاده نکنید.
تبلیغات پاپ آپ و مزاحم
به طور قطع برایتان پیش آمده که به دنبال مطلبی بوده اید و صفحه ای را باز کرده اید که همزمان با آن صفحات دیگری باز شده اند که باعث آزار و اذیت شما شده اند. آیا آن صفحه را نبسته اید؟ اکثریت کاربران با دیدن تبلیغات نا به جا و مزاحم، صفحه سایت را سریعا می بندند که این باعث افزایش نرخ پرش سایت می شود.
شکل ظاهری نامناسب سایت
همانگونه که قالب مناسب و ظاهر شکیل سایت باعث کاهش نرخ پرش سایت می شود، ظاهر نامناسب و استفاده از فونت های نامناسب با اندازه های نامنظم و رنگ های تند و زننده باعث افزایش نرخ پرش سایت می شود.
به طور کلی پایین بودن نرخ پرش سایت به معنای جذابیت سایت برای کاربران و ماندگاری بالای آنها در سایت می باشد که این موضوع به خودی خود یک عامل تأثیرگذار در رتبه بندی موتور های جست و جو و امتیاز بیشتر به وب سایت شما محسوب می شود.