بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
بازاریابی شبکه های اجتماعی یا همان social marketing فرآیند هایی هستند که باعث جلب توجه مخاطبان در شبکه های اجتماعی می شوند که این فرآیند ها با توجه به نوع و ماهیت هر شبکه اجتماعی و مطابق با رفتار کاربران در آن شبکه اجتماعی صورت می گیرند. با گسترش تولید گوشی های هوشمند و رواج آنها میان مردم، امروزه دیگر کمتر کسی را پیدا می کنیم که حداقل در یکی از شبکه های اجتماعی عضویت نداشته و فعالیت نکند، از فیس بوک و توئیتر گرفته تا تلگرام و اینستاگرام.
شبکه اجتماعی فیس بوک با حدود 2 میلیارد کاربر از بزرگترین شبکه های اجتماعی بوده که از بیشترین پتانسیل برای صاحبان کسب و کار برای بازاریابی محصولات یا خدماتی که ارائه می دهند برخوردار می باشد. فیس بوک تا حدود چند سال پیش در کشور ما نیز رواج فراوانی میان مردم داشت، اما با ورود گوشی های هوشمند به زندگی مردم و فیلتر بودن آن، فیس بوک کم کم جای خود را به اینستاگرامی که بیش از هشتصد میلیون کاربر در جهان داشته داد و رونق آن در میان مردم کم و کمتر شد، اما در خارج از ایران هنوز هم فیس بوک را می توان یکی اصلی ترین شبکه های اجتماعی برای بازاریابی کسب و کارها دانست.
در کشور ما شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام رسان تلگرام که این روز ها مانند یک شبکه اجتماعی عمل می کند، جای خود را در میان مردم باز کرده تا جایی که به جرأت می توان گفت روزانه بیش از چند ساعت وقت کاربران ایرانی در این 2 شبکه صرف می شود. با اینچنین پتانسیلی طبیعیست که بسیاری از کسب و کارها برای فعالیت در این شبکه ها به صورت حرفه ای هزینه کرده و استراتژی های خاص خود را برای بازاریابی شبکه های اجتماعی پیاده می کنند.
مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی
1- اثر گذاری بالا به دلیل وجود عکس و ویدئو
2- ارتباط مستقیم با مشتری
3- امکان تعیین بازار هدف
4- سرعت فراگیر شدن بالا
5- استفاده سریع و آسان
6- امکان تبادل لینک ها با دیگر کسب و کار ها
از آنجایی هدف اصلی بازاریابی شبکه های اجتماعی جلب توجه مخاطبان و تبدیل آنها به مشتری و در نهایت حفظ آنهاست، به یک نکته خیلی مهم و حائز اهمیت باید توجه داشته باشیم که در هر کسب و کار و هر صنفی که فعالیت می کنیم، هسته اصلی کار خود را باید روی وب سایت و محتویات آن قرار دهیم.
تولید محتوا و فروش از طریق وب سایت، تبلیغات و جذب مخاطب از طریق شبکه های اجتماعی
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
به بازاریابی از طریق افراد شناخته شده و تأثیر گذار، اینفلوئنسر مارکتینگ و به آن شخص تأثیر گذار، اینفلوئنسر گفته می شود. این روزها افرادی مانند بازیگران، خواننده ها، سلبریتی ها، ورزشکاران و… در شبکه های اجتماعی خود دنبال کننده های فراوانی دارند و روز به روز هم به تعداد دنبال کننده یا فالوور هایشان افزوده می شود. این افراد اثر گذاری زیادی به روی فالوور های خود دارند، از این رو شرکت ها و کمپانی ها و صاحبان کسب و کار ها از این فرصت استفاده می کنند و برای تبلیغ خدمات یا کلای خود از این افراد شناخته شده و تأثیر گذار استفاده می کنند، که تا به امروز بازده خوبی هم برایشان داشته است.
وایرال چیست؟
گاهی بعضی پیام ها و پست ها آنقدر در یک شبکه اجتماعی دست به دست می شود که تقریبا تمام کاربران آن پیام را دیده و در باره اش نظر می دهند. به اینچنین پستی، پست وایرال گفته می شود. وایرال شدن تا حدی ادامه پیدا می کند که پست از مرزهای یک شبکه اجتماعی گذشته و در دیگر شبکه های اجتماعی نیز اشتراک گذاری و دست به دست می شود.
اهداف بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی برای هر کسب و کاری دارای اهدافی بلند مدت و کوتاه مدت می باشد. هدف نهایی و بلند مدت هر کسب و کاری ایجاد درآمد و رسیدن به سود بیشتر است، اما برای رسیدن به امر اهداف و استراتژی های کوتاه مدت زیادی را باید پشت سر گذاشت که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- افزایش کاربران و مخاطبان
2- بیشتر شدن تعداد لایک ها و کامنت ها
3- اعتماد سازی میان کاربران
4- به اشتراک گذاشته شدن مطالب توسط کاربران
دیجیتال مارکتینگ پل تک با بهره مندی از افرادی حرفه ای و با رعایت تمامی اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی آماده انجام هرگونه خدمات مدیریت شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها می باشد. ما همچنین برای اعتماد سازی میان مشتریانمان، با ارائه آمار و ارقام از پیشرفت پیج ها و صفحات شبکه های اجتماعی، آنها را از پیشرفت کسب و کارشان مطلع میسازیم.