انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت
دامین یا دامنه چیست؟
دامین یا دامنه وب سایت همان اسمی است که در نوار بالای مرورگر و بعد از www وارد می کنیم و وارد وب سایت می شویم. به عنوان مثال دامنه سایت ما poltech.ir می باشد. هر دامنه از 2 بخش نام اصلی و پسوند تشکیل می شود که نام اصلی به وسیله یک نقطه از پسوند جدا می شود. پسوندهای دامنه به دو دسته بین المللی و ملی تقسیم بندی می شوند که برای مثال com. یک پسوند بین المللی برای تمام دنیا و ir. یک پسوند ملی برای ایران و یا fr. یک پسوند ملی برای فرانسه می باشد.
انتخاب دامنه برای وب سایت را می توان همانند انتخاب هاست مناسب برای سایت، یکی از اصلی ترین و مهم ترین قسمت های راه اندازی یک وب سایت دانست چرا که عوامل مهمی چون موفقیت یا شکست کسب و کار، فرآیند برند سازی و برندینگ کسب و کار و تاثیر آن در موتورهای جست و جو برای فرآیند سئو، همگی به انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت مرتبط می شوند.
انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت شامل شرایط و اصولی می باشد که در این مطلب به طور کامل به آن پرداخته ایم. اگر هنوز نامی برای وب سایت خود انتخاب نکرده اید و به دنبال نامی مناسب برای آن هستید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
معیار های مهم جهت انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت
در انتخاب دامنه برای وب سایت از کلمات کوتاه استفاده کنید
به هر میزان که دامنه انتخابی توسط شما طولانی تر باشد تلفظ و به خاطر سپاری آن سخت تر شده و همچنین احتمال بروز خطا در تایپ آن بالاتر می رود، پس در نتیجه هر چقدر که نام انتخابی شما کوتاه تر باشد برای وب سایت شما بهتر است. هر دامنه باید حداقل از 3 کاراکتر تشکیل شود و می تواند تا 63 کاراکتر نیز ادامه یابد.
انتخاب دامنه بهتر است از میان کلمات کلیدی کسب و کار شما باشد
در انتخاب دامنه برای وب سایت خود نهایت تلاشتان را به کار ببرید تا نام انتخابی شما از کلمات کلیدی کسب و کارتان تشکیل شود، چراکه هم به خاطر سپردن آن برای کاربران راحت تر می شود و هم در آینده برای بهینه سازی و سئو وب سایت شما مفید تر می باشد. به عنوان مثال اگر حوزه کاری شما طراحی دکوراسیون داخلی می باشد، استفاده از کلماتی چون room، decor، home، arc و … در دامنه سایت شما می تواند مناسب باشد.
دامنه را به گونه ای انتخاب کنید که به راحتی تلفظ شود
تلفظ دامنه وب سایت یکی از مهم ترین نکاتی است که در انتخاب آن می بایست نهایت دقت را به کار ببریم تا هنگامی که بخواهیم نام وب سایتمان را به کسی بگوییم، در همان دفعه اول متوجه شود و نیازی به تکرار آن نداشته باشیم.
دامنه را به گونه ای انتخاب کنید که به راحتی تایپ شود
علاوه بر تلفظ، تایپ دامنه وب سایت نیز از عوامل مهمی است که در انتخاب آن می بایست دقت بسیاری به کار برده شود. دامین وب سایت باید به گونه ای باشد که فقط به یک شکل نوشته شود و یونیک باشد. در انتخاب دامنه از به کار بردن حروفی که به چندین شکل نوشته می شوند اما به یک شکل خوانده می شوند مثل u و oo و ou ، خودداری کنید. همچنین از به کار بردن حروفی که ممکن است سخت نوشته یا خوانده شوند، پرهیز کنید (مثل kh، zh، gh و…).
دامنه به گونه ای انتخاب شود که به خاطر سپاری آن راحت باشد
یکی از عواملی که باعث بازگشت دو و چندباره کاربران به وب سایت ما می شود، به خاطر سپاری آسان نام یا دامنه سایت ما می باشد. هرچقدر که دامنه وب سایت راحت تر در ذهن بماند و سریعتر یادآوری شود، برای برندینگ کسب و کار و همچنین بازگشت دوباره کاربران به وب سایت بهتر است.
از اعداد و کاراکترهایی مثل خط تیره در دامنه استفاده نکنید
استفاده از اعداد و کاراکترهایی مثل خط تیره (- ) در دامنه هم باعث زشت شدن آن می شود و هم درصد احتمال خطا را در تایپ دامنه بالا می برد.
از پسوند های غیر معمول در انتخاب دامنه برای وب سایت خود استفاده نکنید
استفاده از پسوندهای خاصی نظیر .pic .photo .music .travel و… به جز در شرایط خاص در دامنه مناسب نیست. بهتر است که از پسوندهای رایجی مثل .ir .com .net .org در دامنه سایت خود استفاده کنید.
دامنه ای انتخاب کنید که یکتا باشد و فقط مخصوص برند شما باشد
دامنه ای که برای وب سایت خود انتخاب می کنید بهتر است که فقط برای برند شما باشد، به این معنی که اگر دامنه انتخابی شما test.ir بوده و دامنه test.com توسط برند دیگری ثبت شده و سایت آن نیز فعال باشد، از انتخاب چنین دامنه ای صرف نظر کنید.